UA
Виберіть свою мову

Статуси та версії автоматизації

Статус автоматизації показує, запущена автоматизація в даний момент чи ні.

Водночас у кожної автоматизації є робоча версія і версія для редагування.

Статуси автоматизації

Існує 3 можливі стани автоматизації:

  • Чернетка — автоматизація не працює і ще ніколи не працювала.
  • Активна — автоматизація працює.
  • Зупинена — автоматизація не працює, тому що її зупинили.

Ви можете перемикати статуси автоматизації з одного на інший. Зверніть увагу, що після активації автоматизації вона більше не може мати статус "Чернетки". Раніше активована автоматизація може бути або "Активною", або "Зупиненою".

Чернетка

Коли ви створюєте нову автоматизацію і зберігаєте її, вона отримує статус "Чернетка". Ви можете редагувати та зберігати "Чернетку" — поки автоматизація в цьому статусі, вона не працює.

Щоб автоматизація запрацювала, її необхідно активувати.

Активна

Активація ланцюга

Після активації автоматизації вона отримує статус "Aктивної". Цей статус показує, що автоматизація запущена: у неї потрапляють контакти та з ними виконуються задані дії.

Зупинений

Ви можете зупинити автоматизацію, якщо хочете, щоб нові контакти не вводилися в послідовність.

Зупинення автоматизації

У цьому статусі в автоматизацію не потрапляють нові контакти.

ВАЖЛИВО!

Навіть коли ви зупиняєте автоматизацію, контакти, які вже додані до неї, продовжуватимуть переміщатися по вузлах.

Щоб відновити роботу автоматизацію, активуйте її, натиснувши кнопку "Активувати робочу версію" в меню налаштувань у редакторі.

 Активація зупиненої автоматизації

Версії автоматизації

Коли ви створили автоматизацію, вона буде в статусі "Чернетка" і версією для редагування.

При натисканні на "Активувати" версія для редагування стає робочою. Якщо ви починаєте вносити правки в автоматизацію — автоматично створюється її версія для редагування.

Тобто, коли ви редагуєте активну або зупинену автоматизацію, у вас є дві версії ланцюжка:

  • Робоча версія — це ланцюжок, яким він був до того, як ви почали вносити зміни. Якщо ви не зупинили автоматизацію, ця її версія все ще активна і працює на сервері.
  • Версія для редагування — ланцюжок, як ви бачите в редакторі, з усіма внесеними вами змінами. Якщо ви хочете, щоб ця версія стала робочою (а також замінила попередню та почала працювати), вам потрібно зберегти її в редакторі та повторно активувати. Зверніть увагу, що ви не зможете повернутися до попередньої версії після активації нової версії. Збереження, однак, не заважає вам це робити.

Система версій робить це таким чином, що зміни в запущеній автоматизації не вплинуть на неї, поки ви не закінчите і не будете задоволені внесеними змінами. Зміни набудуть чинності після активації ланцюжка, після цього ви не зможете повернутися до попередньої версії автоматизації.

Приклад

Ви активували автоматизацію. Після цього ви вирішили змінити один лист.

Поки ви вносите правки, змінюється тільки версія для редагування. Працює версія, яку ви активували раніше.

Після змін ви натискаєте "Активувати" і версія для редагування замінює робочу.

Робота з версіями

Редагуючи автоматизацію, ви будете багато разів зберігати її версію для редагування. У той же час, поки ви не активували цю нову версію, ви все ще можете повернутися до останньої робочої (запущеної) версії, зупинити та активувати запущену версію.

Важливо! 

Якщо змінити й активувати нову версію автоматизації, усі контакти, які на момент оновлення робочої версії вже були в автоматизації, продовжуватимуть рухатися за попередньою версією. Нові контакти, додані до автоматизації після внесення змін, будуть відповідати оновленій версії.

Ви знайшли відповідь на ваше питання?

0
0